Voorstel reclameheffing goedgekeurd

18/11/2019

Het college van B&W stelt de raad voor om per 1 januari 2020 reclameheffing te gaan invoeren voor het centrum van Terborg. Dit gebeurt op verzoek van de ondernemersvereniging Terborg Centraal en andere belanghebbenden uit Terborg. Zij hebben via het project Ondernemers aan Zet de gemeente gevraagd om een ondernemersfonds in te voeren voor het centrum van Terborg.

Draagvlakmeting
Terborg Centraal heeft in september een draagvlakmeeting gehouden onder de ondernemers. Ruim 80% van de stemgerechtigde ondernemers was voor invoering van een ondernemersfonds.

Aantrekkelijker centrum
Ondernemers gaan een vast bedrag aan reclameheffing betalen. De gemeente int de heffing en maakt de inkomsten over naar het ondernemersfonds. De ondernemers kunnen vervolgens met het ondernemersfonds de aantrekkelijkheid van het centrum van Terborg vergroten. Een aantal ideeën is er al. Bijvoorbeeld het organiseren van speciale acties en een sfeervollere aankleding van het centrum. Dit moet er voor zorgen dat er een grotere belevingswaarde ontstaat, er meer bezoekers komen die langer in het centrum blijven en de samenwerking tussen ondernemers versterkt wordt.    

Besluitvorming gemeenteraad
De gemeenteraad bespreekt het voorstel in haar vergadering van 12 december 2019. Gaat de gemeenteraad akkoord, dan wordt de reclameheffing per 1 januari 2020 ingevoerd. En kent na het centrum van Varsseveld ook het centrum van Terborg een ondernemersfonds.

 

Bron: www.oude-ijsselstreek.nl/nieuws/ondernemersfonds-voor-centrum-terborg

Terug

hoofdstraat-terborg2.jpg